Nobel
BRISEL
FIPA na Crans Montana Forumu: Poziv članicama CMF da investiraju u BiH
Objava: 26.10.2017 / 09:35
Prikaza: 191
Autor: Manager.ba
FIPA na Crans Montana Forumu: Poziv članicama CMF da investiraju u BiH
0

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) sudjeluje kao predstavnik Bosne i Hercegovine na godišnjem zasjedanju Crans Montana Foruma u Briselu na osnovu poziva predsjednika ovog Foruma g. Pierrea Emmanuela Quirina i osnivača Foruma ambasadora Jeana-Paula Carterona.

Cilj sudjelovanja FIPA-e na Crans Montana Forum-Homeland & Global Security Forum je upoznavanje političara i poslovnih ljudi iz cijelog svijeta s potrebom investicijske podrške ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine. Forum predstavlja idealnu priliku za lobiranje i razgovor o ekonomskim regionalnim, europskim i globalnim perspektivama Bosne i Hercegovine. Ovo je prilika da se govori o napretku koji je naša zemlja postigla i izazovima koji se nalaze pred Bosnom i Hercegovinom.

Na Forumu je najavljeno sudjelovanje velikog broj kompanija i poduzetnika, te brojnih dužnosnika vlada i parlamenata europskih zemalja i međunarodnih organizacija.

Na plenarnom zasjedanju Crans Montana Foruma direktor FIPA-e Gordan Milinić će dobiti priliku da govori o investicijskim potencijalima Bosne i Hercegovine i da pozove prisutne poslovne ljude da dođu u BiH i uključe se u realizaciju niza atraktivnih projekata.

CMF je jedan od najprestižnijih ekonomsko-političkih foruma u Europi i svijetu na kojem se susreću ključni donositelji odluka radi dogovora o definiranju dinamike i realizacije projekata od međusobne važnosti.

Sva prava pridržana © 2018 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS